Teremtő erők a nyaralás alatt

A nyaralási dömping közepén sokszor beleesünk abba a hibába, hogy habzsolni szeretnénk az életet. Be akarjuk pótolni a hideg, mókuskerékben töltött napokat és abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy az áldozatokkal teli hétköznapokat csak élmények és sokszor megfizethető és megfizethetetlen ingerek sorozatával tudjuk feledtetni önmagunkkal és szeretteinkkel.  

Nem.

A nyári megnyugvást és pihenést nem a méregdrága utak és a „Te hol nyaraltál?” – kezdetű össznépi méricskélés hozhatja meg, hanem a csendes teraszon elkortyolt jegestea zamata is képes erre. Egy múzeumi (tor)túra tudja -e pótolni az ébresztőóra nélküli reggeleket a gyermek ölelésében fél kilenckor? Az élménypark hisztije képes- e békét hozni az oktatásból kiszabadult háborgó gyermekek lelkének?
Tudom én. Kimozdulni sokszor must have. Te, kedves olvasó, csak arra az egyre figyelj, hogy az énidő és a családi nyugalom ne sérüljön a felhajtásért.

Nézzünk egy ideális esetet. Teremteni kellene valami jót, ami csak a tiéd.

Ülsz a tengerparton (erdei ház teraszán, nyaralóban a kanapén … tökmindegy). Megszűnik a város robaja, a telefonod a táskában repülő- üzemmódban van és a gyerekek is éppen lefoglalják valamivel magukat. Jól hangzik, mi?! ?

Ez a csend most csak a tiéd. Mit teszel?

Olvasol? Szörfölsz a gondolataid hullámain? Átgondolod a nyaralás utáni időszak feladatait? A nagy nyári családi logisztika fennmaradó részét tervezed? Bemész inkább megnézni a filmet, amit régóta halogatsz? Zenét hallgatsz? Be akarod fejezni azt a melót? Tuti, hogy ezek lesznek az első dolgok, amik eszedbe jutnak.

De Te, aki már a tudatosság egy bizonyos szintjét elérted, most vegyél egy nagy levegőt és nézz befelé.

Számtalanszor hallottad már, hogy a teremtő erő benned van.

Hallhattad a vizsgák előtt, hallhattad, mikor mások azt mesélték, így találtak parkolóhelyet. Tudod, volt az a valaki, aki így jött rá a nagy igazságokra az életére vonatkozólag. Teremtő erő. Tudod, hogy van benne valami, de valahogy soha nem találod, mi is lehet ez az igazi flow- élmény.

Ez nem a te hibád, hiszen a külvilág annyira leköti a figyelmünket, hogy legtöbbször arra hagyatkozunk hétköznapi életünkben, amit látunk és hallunk, amit fizikailag is érzékelni tudunk. Úgy érezzük, csak ezekkel tudunk eredményeket elérni és haladni előre. Ez biztonságot is ad, de korlátokat is egyaránt.

A saját belső teremtésed úgy kezdődik, hogy a saját szemszögedből vizsgálod a körülötted levő világot, – hiszen TE magad vagy a teremtő energia.

Gondolj bele, ha egy külső eseményre koncentrálsz – például egy konfliktusra a főnökkel vagy egy ismerőssel – akkor ŐT hallva, látva felveszed a kesztyűt és abba a negatív helyzetbe pakolod az összes energiádat, ami nincs ínyedre. Mi lenne, ha egy kis befelé figyeléssel ezt a helyzetet megfordítanád?

Te hogyan teremtetted meg azt a helyzetet, amiben vagy és amitől most szenvedsz?
Milyen szavakkal, milyen érzésekkel, cselekedetekkel okoztad ezt önmagadnak?

Csend. Az elcsendesedés ahhoz kell, hogy rátalálj ezekre a válaszokra. A csendben önmagadra tudod irányítani a saját figyelmed és kapcsolódni tudsz a saját érzéseiddel, a tudatalattiddal, a szíveddel.

Ha ez megvan, érezni fogod, ahogy elönt a boldogság és a megelégedettség érzése. Igen, ekkor már jó úton jársz. Raktározd el magadban ezt az érzést, hogy később bekapcsolva azt, elindulhasson a teremtés ott bent. Benned. Azt pedig tudjuk már régóta, ha mi változunk, a környezetünk is átalakul.

Te is biztosan találkoztál már olyanokkal, akik mellett valahogy olyan jó lenni. Akik tele vannak pozitív energiával és valahogy jobban érzed magad a környezetükben. Kellő gyakorlással te is válhatsz egy ilyen teremtő lénnyé. Csak rád van szükség és a benned rejlő belső csendre.

Most viszont lépjünk vissza kettőt és térjünk vissza Rád, ott a teraszon a jeges teáddal.

Te, aki éppen a NewDoor- t olvasod. Most tedd le a bögrét, hunyd le a szemed, vegyél egy nagy levegőt és képzeld el azt az embert, azt az érzést, azt a helyzetet, ami foglalkoztat. Lásd szeretve őt és azt a problémát. Figyeld meg, hogyan adod ezt a pozitív energiát. Miből árad? Mi a kulcs? Aztán fókuszálj erre az érzésre. Érezd ott bent, mélyen, hogy elönt a boldogság és raktározd el ezt a rezgést… Képzeletben fotózd le, vagy halljad, tapintsd ezt a szeretet-energiát. Vegyél egy nagy levegőt és nyisd ki a szemed. Idézd fel, mi volt ott bent. Aztán fél óra múlva is tudatosan emlékezz vissza. Majd egy óra múlva, mikor megjöttek a partról a gyerekek és összevesznek az utolsó falat lángoson. Te vegyél egy nagy levegőt és lásd újra, ami bent volt. Ott a teraszon. A jegestea ölelésében.
Ez az az érzés. Ebből indul a Te utad, a Te teremtésed- amit be tudsz kapcsolni bármikor…… – például MOST! ?

Berdó- Kovács Erika  

Legfrissebb bejegyzéseink

Kövess minket a social médiában is!