Mi a NewDoor?

Sokáig tanakodtam, mi is a NewDoor, miről szól, mit akar, hova tart és miért is fontos nekem, vagy mit adhat másoknak. Mire meg tudtam fogalmazni, hogy mi a küldetése, azaz célja, addigra sokféle kép alakult ki bennem róla, és magának a közösségnek is sokféle megélése lehetett vele kapcsolatban.

Ma, a NewDoor számomra a „menedéket”, az önkifejezésem terét, ugyanakkor annak a lehetőségét is jelenti, hogy új és új módszerek és eszközök létrehozásával, a belőlük jövő tudás átadásával segíthessem a közösséget. Hogy kik ők? Erre – ha a szívemre hallgatok – egyszerű a válasz:
Mindenki, aki azt érzi, neki szólnak az üzeneteink, a tippjeink, a podcast-jeink és azok, akik saját – akár magánéleti-, akár munkahelyi – elakadásaik, problémáik megoldásában kellő hasznossággal és szívesen forgatják, használják eszközeinket, szeretik és keresik a feléjük kommunikált ötleteinket, javaslatainkat.
A NewDoor nem tanácsadó cég, nem segítőket magába foglaló szolgáltató csapat, mégis legalább annyi értéket közvetít, legalább olyan segítséget, támogatást képes adni követőinek (a NewDoor közösségnek), mintha cégként, szolgáltatóként működne.

Célja, hogy az üzleti világban – testvérszervezete, a Unison Consulting által vitt szervezetfejlesztési folyamatokhoz – használt módszertanokat fordítsa le „hétköznapi nyelvre”, hogy mindennapi problémáink megoldásához adjon támogatást, mutassa meg a kiutat.
Mottója az „Ajtót nyitunk a változásra!” arra buzdít, hogy merjünk benyitni olyan ajtókon is, melyeken eddig nem mertünk, hogy nézzünk rá olyan elakadásainkra is, melyekre eddig nem hittük, hogy lesz erőnk, időnk vagy megoldásunk. Olyan ajtókat szeretne mutatni, melyek mögött
megoldások, igazi változás vár mindenkit!

A változástól sokan félnek, hiszen minden félelmetesnek tűnik, míg nem ismerjük, míg nem tudjuk, mit hoz számunkra. Ezért érezzük úgy, hogy a közösségi médiában, itt és egyéb eszközeink vagy kommunikációs csatornáink által elérhető üzeneteink mindegyike támogatást ad, megnyitja a belső átalakulás ajtaját!

Hálásak vagyunk, ha velünk jöttök és együtt nyithatunk ajtót a változásra!

Nelly