Új kezdet

Egy új év kezdete mindig számtalan lehetőséget rejt(het) önmagában. 

Az év elején mindannyian azt gondoljuk, hogy tengernyi időnk és lehetőségünk van, akár arra, hogy megfejlődjük önmagunkat, akár a munkában vagy személyes kapcsolódásainkban beteljesíteni a vágyott vagy elvárt eredményeket. 

Túl a szilveszteri bulikon és a tűzijátékok mámorító robaján azonban könnyen elfelejtjük, hogy a január 2-i hét is csak egy újabb a mindennapok körforgásában. Egy újabb hétfő, egy újabb kezdet. Egy újabb, hétvégi szusszanást követő dolgos huszonnégy órák sorozata. 

Nem kell szilveszteri fogadalom ahhoz, hogy „reset-et” nyomjunk azokon a mintákon, amiket meg szeretnénk változtatni, hiszen a változás nem akkor jön el, amikor egy alkalmas időpontra várunk, hanem a változás, a lehetőség mi magunk vagyunk. 

A kérdés az, hogy van-e benned elég erő, elhiszed-e, hogy képes vagy rá és van még előtted megannyi ajtó, amit kinyithatsz!

Hiszem, hogy nincsenek alkalmas évek. Nincs alkalmas időpont. Nincs biztonságos körülmény, mert önmagad képzed a saját biztonsági hálódat. 

Ha bízol magadban, ha hiszel abban, amit csinálsz, teljesen mindegy, hogy milyen évet írunk, mindegy, hogyan alakulnak a körülmények, hiszen önmagadra bármikor számíthatsz. 

Hogyan indulj neki? 

Csendesedj el, gondold át, mit szeretnél, hidd el, vizionáld, álmodj róla és ne hagyd magad befolyásolni, csak menj és merd megvalósítani! 

Lásd magad előtt az ösvényt, tedd le a jelzőfényeket és éld az álmod: dolgozz, játssz, segíts másokon, fess, írj, gyógyíts, beszélj, szolgálj, utazz, szeress úgy, ahogy a szíved diktálja, ahogy ott, önmagad csendjében megteremtetted.

Ezek az ösvények lehetnek kuszák, lehetnek kacskaringósak, bukdácsolhatsz rajtuk, de lásd azt is, ahogy indián-szökellve szaladsz végig az elégedettség érzésével. 

Tudom, hogy a minket körülvevő energiák nem a legjobbak és ez ólomként nehezedik ránk a mindennapokban, hatalmas köveket gördítve a pillangókkal és virágokkal övezett utunkra. Ilyenkor mindig keresd meg a csendben megálmodott utadat és tartsd a fókuszt. 

A szikladarabokat el kell görgetnünk, át kell ugranunk. Nincs más választásunk! 

Gondolj bele! Mennyivel jobban hangzik egy elénk gördített akadályt szétrombolni, mint az akadálytól való félelem miatt a lehetőséget elengedni! Sokkal jobban, ugye? Ha nem próbáljuk meglépni az álmainkat, azzal a választás esélyét vonjuk meg magunktól. 

Képzelj el egy olyan világot, ahol senki nem teszi meg azt, amire képes. 
Képzelj el egy olyan környezetet, ahol bárki képes bármire, de gúzsba köti a félelem. Hova haladna ez a világ? Nem valami biztató, ugye?

Helyette most lásd magad előtt, ahogy te is az egyike vagy azoknak, akik tudják: bármire képesek! Lásd magad azok között, akik mind tudják, hogy mi az, amit ők tudnak a világon a legjobban! Világokat lehet megrengetni és megváltani azzal, ha bízunk önmagunkban és a képességeinkben. Légy te is egy azok közül, akik megteszik, amire képesek!

Váltsd meg holnaptól önmagad és tedd szebbé te is a jövőt!

Berdó – Kovács Erika

Legfrissebb bejegyzéseink

Kövess minket a social médiában is!