MOST

podcast

MOST – # 21 Coaching, workshop, tréning

Mi a coaching, mi a workshop és mi a tréning?

Melyik mit enged meg műfajában?

Milyen témákra épül egyik vagy másik?

Kik válasszák a coachingot, kiknek való a workshop és kinek lehet jó a tréning?

A coaching, tréning és workshop mind olyan módszerek és eszközök, amelyeket az egyéni és szervezeti fejlődés, tanulás és teljesítmény javítása érdekében alkalmaznak. Bár hasonló célokat szolgálnak, néhány kulcsfontosságú különbség van közöttük.

Míg a coaching egy személyes fejlesztési folyamat, amelyben egy coach (edző) kérdéseken keresztül támogatja és segíti a coachee-t (kliens) egyéni vagy szakmai céljainak elérésében, addig a tréning egy strukturált tanulási folyamat, amelynek során résztvevők készségeket, ismereteket és képességeket sajátítanak el csoportban. 

A specifikus ismeretek és készségek átadása, fejlesztése és gyakorlatban történő alkalmazása tekintetében hatékony módszertan a workshop, ami azzal, hogy egy interaktív munkamenet, amelyben a résztvevők egy adott témával vagy projekttel kapcsolatban dolgoznak együtt lehetőséget nyújt az együttműködésre, az ötletelésre, a problémamegoldásra és az új megközelítések, stratégiák kidolgozására.

Meghallgatom »

MOST – #20 Nőként vezető

Hogyan alakult a nők vezetővé válásának folyamata a múltban és mik azok a dolgok, amik ma meghatározzák ezt?

Miben különbözik egy nő vezető szerepben, és melyek az erősségei ebben?

Van-e bármilyen vezetői szerepvállalást illető negatív diszkrimináció a nőkkel szemben ma, és hogyan küzdhetünk ellene?

A 20. adás témája sok évszázadra tekint vissza, és ma épp úgy aktuális, mint akkor, amikor a 19. század női először adtak hallható hangot saját jogaikért való küzdelmüknek.

A nők vezetővé válása és vezetői pozíciókban való részvétele egyre növekvő trend világszerte, azonban még mindig olyan lassú folyamat, mint mikor elkezdődött. Az egyenlőség és az inkluzivitás egyre fontosabbá válnak a modern társadalmakban, és egyre több nő választja a vezetői pályát, vagy lép be a hagyományosan férfiak által dominált vezetői szférába. Ugyanakkor szomorú, hogy a nőkkel szembeni általános előítélet, munkahelyi diszkrimináció ma is fontos téma, amivel össztársadalmi szinten kell foglalkoznunk.

Történelmi példákon keresztül mutatom meg a nők inspiratív és innovatív képességeiket, melyek ma is hozzájárulnak ahhoz, hogy függetlenül nemüktől – vagy épp annak köszönhetően – bizonyítja, az integritás, az előítéletek és diszkrimináció megszüntetése csak pozitív következményekkel járhat a szervezetek hatékonysága, az országok felemelkedése terén.

Tarts velem!

Meghallgatom »

MOST – #19 Nonverbális kommunikáció

Ismered a nonverbális kommunikáció fortélyait? 

Legújabb podcast adásunkban megtudhatod, hogy hányféle módon tudunk szavak nélkül kommunikálni és azt is elárulom, hogy hogyan olvass a jelekből. 

Ha kíváncsi vagy és szeretnél többet tudni a témáról, hallgasd legújabb epizódunkat MOST!

Tarts velem! 

Hallgass minket MOST!

Szeretettel,
Dr. Murányi Ildikó
konfliktus szakértő

Meghallgatom »

MOST – #18 Kompetenciák és fejlesztésük

Mik azok a kompetenciák?

Lehet-e őket fejleszteni, és ha igen, mi ennek a módja?

Milyen kompetenciákra van szükség egyes foglalkozások kapcsán?

Melyek azok a kompetenciák, amik akár egy életen át is fejlesztendők az egyén szintjén?

Ezekre a kérdésekre és az ezekből született továbbiakra dr. Murányi Ildikó konfliktus szakértő kollégámmal közösen keressük a választ ebben a MOST adásban. Megvizsgáljuk az egyén és a csoportok, szervezetek nézőpontjait és közben magunkból merítkezve feltárjuk, hogy a saját kompetenciáink hogyan fejlődtek, alakultak ki, avagy melyek azok a sajátosságaink, attitűdünket meghatározó jellemzőink, amelyek mindkettőnk kompetencia csomagjában benne vannak.

Meghallgatom »

MOST – #16 Struk-túra

A struktúra, mint az ember testének felépítése, a szervezetek alapját, tartó oszlopát adja. Szükség van rá ahhoz, hogy a cég szervezetten, átláthatóan, jól szervezetten, szabályozottan

Meghallgatom »